Ljuddämpa en vask

Ljuddämpning för en vask erbjuda både praktiska och estetiska fördelar genom att minska ljudnivån, skydda mot stötskador och ge en kvalitetskänsla till köksmiljön.

Vilka fördelar finns det att ljuddämpa en vask?

Ljudreduktion
En ljuddämpning minskar ljudnivån som uppstår när du använder vasken. Det kan vara särskilt användbart om du har en köksvask som är gjord av metall, eftersom dessa material har en tendens att förstärka ljudet av vatten och diskutrustning.

Minskad eko
Genom att minska ljudnivån i diskbänken minskar du också risken för ekoeffekter i köket. Eko kan vara irriterande och påverka komforten i köket.

Skydd mot stötskador
Ljuddämpningsmaterial kan fungera som en form av stötdämpning och skydda vasken från stötskador. Det kan vara särskilt användbart om du tappar tunga föremål i diskhon, vilket annars kan orsaka skador.

Ökad isolering
Ljuddämpning kan också fungera som en isolator, vilket hjälper till att hålla vattnet varmt längre och därmed minska energiförbrukningen.

Längre livslängd för vasken
Genom att minska påfrestningen på diskbänken och skydda den från stötar och ljudvibrationer kan en ljuddämpning bidra till att förlänga livslängden för vasken.

Bättre kvalitetskänsla
Ljuddämpningen kan ge diskbänken en känsla av högre kvalitet och minska den "tinny" eller "hård" klang som ibland är förknippad med obearbetade material.

Dämpa undersidan av vasken

Man kan tro att dämpa undersidan av en vask inte ska göra så mycket, men då kommer man ha fel.

Vi rekommenderar att man fäster vår populära dämpmatta SilentDirect Polaric på undersidan av vasken. Man behöver inte täcka hela utan om man inte vill eller har budget för det, utan det räcker med runt 30-50% för att man ska märka stor skillnad.

Vad SilentDirect Polaric dämpmatta gör är att minska ner vibrationer och dämpar ner ljudet från till exempelvis vattnet från kranen som slår emot vasken eller tallrikar och glas som man ställer i vasken.

Hur klarar då SilentDirect dämpmatta av att göra detta? SilentDirect Polaric dämpmatta konverterar vibrationerna som uppstår till ett så fint ord som termisk energi. Väldigt enkelt förklarat så ju mer vibrationer som uppstår desto mer arbetar dämpmattan och dämpmattans enda jobb är att samla upp dessa vibrationer så dessa inte blir till för mycket oljud. Vibrationer = Oljud = Dåligt.

Vi rekommenderar att man sedan även monterar SilentDirect Neo direkt ovanpå dämpmattan eller SilentDirect Egg. Vad SilentDirect Neo eller Egg kommer att göra är att absorbera upp oljudet som uppstår under vasken och i skåpet, risken finns annars att oljudet förstärks inuti skåpet och det vill man såklart inte.

Ljudisolera och ljuddämpa Avfallskvarn, pump eller annat under vasken

Har man en avfallskvarn, vattenpump eller annat monterad under vasken som låter så rekommenderar vi att man även dämpar med SilentDirect Polaric dämpmatta på insidan av skåpet och sedan antingen SilentDirect Neo eller SilentDirect Egg ovanpå dämpmattan.

Produkter som är bra för att ljudisolera och ljuddämpa en vask

SilentDirect Polaric dämpmatta
SilentDirect Polaric är en dämpmatta som är tillverkad i butylmix och aluminium, denna dämpmatta är tung. Vi rekommenderar alltid att man först monterar SilentDirect Polaric dämpmatta på en yta man vill täta eller vibrationsdämpa, desto mer tätt ett material är desto mer ljuddämpat blir det.

SilentDirect MLV
SilentDirect MLV är en tung ljudisolerande, vibrationsdämpande och tätande gummimatta. Mass loaded vinyl (MLV) är perfekt att ljudisolera och täta vägg, golv, tak, olika sorters maskiner, rör, fordon, podie, lådor, staket eller andra ytor med.

SilentDirect Egg
SilentDirect Egg är vår bästa ljudabsorbent för ljuddämpning och ljudabsorbering. Denna enastående ljudabsorbent är konstruerad med omsorgsfullt utvalt NBR-gummi (nitrilgummi), ett material känt för sina exceptionella ljudabsorberande egenskaper. Det som gör SilentDirect Egg till en bra ljudabsorbent är dock inte bara materialets kvalitet utan även dess unika form. Inspirerad av naturens elegans och effektivitet har äggformen valts med omsorg för att optimera ljudabsorptionen. Äggformen fungerar som en naturlig brytare av ljudvågor, vilket gör att de reflekteras och absorberas på ett effektivt sätt. Vi rekommenderar att dämpa med så tjock ljudabsorbent som möjligt.

SilentDirect Seal
SilentDirect Seal är en tätningslist som finns i flera tjocklekar och olika bredder. SilentDirect Seal är tillverkat av nitrilgummi (NBR). SilentDirect Seal är perfekt att använda om man vill täta mellan två ytor.

SilentDirect Neo
SilentDirect Neo är tillverkat i exakt samma material som SilentDirect Egg. Är man i behov av en platt form så är det SilentDirect Neo som gäller.

Vibrationsdämpande plattor - Dampio
SilentDirect vibrationsdämpande plattor - Dampio är avsett för vibrationsisolering av högfrekventa vibrationer från maskiner såsom pelarborrmaskiner, kompressorer, fläktaggregat, tvättmaskiner och många fler. Den unika designen och materialvalet gör Dampio till en idealisk lösning för att minimera oönskade vibrationer och ljud, vilket skapar en mer behaglig och produktiv arbetsmiljö.

Rekommenderade produkter

*Fri frakt

Fri frakt till ombud

5 års garanti

5 års produktgaranti

Snabb leverans

Skickar oftast samma dag