Ta bort dubbelhäftande tejp från en yta

Att ta bort dubbelhäftande tejp från en yta kan vara en utmaning, men det finns några metoder du kan prova.

Olika metoder att få bort dubbelhäftande tejp från en yta

Den metod som oftast är bäst är att försöka rulla bort dubbelhäftande tejp med hjälp av sin tumme. Går det så testa att använda en handske för att på så vis minska trycket på din tumme.

Att rulla bort dubbelhäftande tejp med hjälp av tummen kan vara en metod om tejpen är fastsatt på en liten yta eller om du vill försöka lösa upp den lite för hand. Här är en metod som kan fungera:

1. Använd tummen för att försiktigt rulla upp kanten på tejpen. Försök att fånga en liten del av tejpen i ditt grepp, men var försiktig så att du inte river sönder tejpen och lämnar kvar rester.

2. När du har fått ett grepp om kanten på tejpen, rulla den sakta mot sig själv med hjälp av tummen. Försök att hålla en jämn rörelse för att undvika att tejpen bryts av och lämnar kvar rester.

3. Fortsätt att rulla upp tejpen tills den är helt borttagen från ytan. Om tejpen rivs sönder kan det vara användbart att börja om från en annan kant för att undvika att lämna kvar rester.

Om tejpen är mycket fastsatt eller om den inte rullar upp smidigt med tummen kan det vara nödvändigt att använda andra metoder som värme, olja eller andra rengöringsmetoder för att underlätta borttagningen av tejpen.

Andra metoder man kan testa

Värme
Använd en hårtork för att värma tejpen. Värmen kan få tejpen att mjukna, vilket gör den lättare att avlägsna. Håll hårtorken några centimeter från tejpen och rör den fram och tillbaka över tejpen tills den mjuknar.

Olja eller smörjmedel
Applicera vegetabilisk olja, matolja eller smörjmedel på tejpen och låt det verka i några minuter. Tejpen kan börja lossna på grund av oljans smörjande egenskaper.

Alkoholbaserade produkter
Använd isopropylalkohol eller andra alkoholbaserade rengöringsmedel för att lösa upp tejpen. Applicera produkten på tejpen och låt det verka i några minuter innan du försöker ta bort tejpen.

Ättika
Blöt en trasa eller bomullstuss med ättika och placera den över tejpen. Låt det ligga där i några minuter för att lösa upp tejpen.

Citrusbaserade rengöringsmedel
Använd produkter som innehåller citrus eller citrusolja. Dessa kan bryta ner limmet i den dubbelhäftande tejpen.

Frysning
Om tejpen är på en mindre yta, kan du också försöka frysa den. Använd is eller en fryskompress för att kyla tejpen. När den blir kall och hård kan du försiktigt skrapa bort den med en plastskrapa eller liknande verktyg.

Frysspray
Om tejpen är på en slät, icke-porös yta, kan du använda frysspray för att kyla ner och göra tejpen spröd. När den blir spröd kan du försöka skrapa bort den.

Varmt vatten och tvål
Blöt ytan med varmt tvålvatten och låt det verka i några minuter. Försök sedan skrapa bort tejpen med en plastskrapa.

Lösningsmedel
Vissa lösningsmedel, som acetone eller nagellacksborttagare, kan också användas för att lösa upp tejpen. Var dock försiktig när du använder dessa produkter, och testa dem först på en liten, osynlig yta för att säkerställa att de inte skadar ytan.

Label off / Klistermärkesborttagare
Label Off eller klistermärkesborttagare som det även kan kallas är en produkt som specifikt är avsedd för att ta bort klistermärken, etiketter och klisterrester från olika ytor. Det är en typ av rengöringsprodukt som vanligtvis kommer i form av en spray eller vätska. Label Off är utformad för att lösa upp och avlägsna klistermärken och rester utan att skada ytan underifrån.

essa rengöringsmedel brukar vara milda mot de flesta material men är effektiva när det gäller att avlägsna envisa klisterrester som kan vara kvar efter att man tagit bort klistermärken eller etiketter. Produkten appliceras på ytan med klisterrester, får verka en kort stund och gör sedan att klistermärket eller resterna blir enklare att ta bort eller skrapa av.

Var noga med att följa anvisningarna på Label Off-produkten för bästa resultat och för att undvika eventuell skada på ytan eller material.

Mekanisk borttagning
Använd en trubbig kant, som en plastskrapa eller baksidan av en kniv, för att försiktigt skrapa bort tejprester från ytan.

Oavsett vilken metod du använder är det viktigt att vara försiktig så att du inte skadar ytan under tejpen. Testa alltid metoden på en liten, oansenlig del av ytan först för att se hur den reagerar innan du fortsätter med hela ytan.

Ibland kan det ta lite tid och tålamod att ta bort dubbelhäftande tejp helt och hållet.

*Fri frakt

Fri frakt till ombud

5 års garanti

5 års produktgaranti

Snabb leverans

Skickar oftast samma dag